Imagin

terapiapalvelut

Imagi tarjoaa ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa ja taideterapiaa.

 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on luottamuksellista, voimavaralähtöistä keskusteluterapiaa ja valmennusta, jonka avulla voi tutkia omia ajatuksia ja asenteita, oppia käsittelemään elämään kuuluvia vastoinkäymisiä ja löytämään omia vahvuuksia. Ratkaisukeskeinen työskentely tarjoaa uusia näkökulmia ja avaa uusia ajattelun väyliä kohti omannäköistä elämää. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia auttaa pois negatiivisten ajatusten kierteestä ja suuntaa huomiosi tulevaisuuteen, mahdollisuuksiin ja voimavaroin. Se auttaa myös lisäämään itsetuntoa ja itsetuntemusta. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia toimii tutkitusti elämäntapamuutosten tukena ja uuteen elämäntilanteeseen sopeutumisessa. Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan voidaan yhdistää myös matalan kynnyksen rentoa ja hauskaa taidetyöskentelyä asiakkaan toiveen mukaan.

 

Ihmissuhdetyön laatua määrittää aina vuorovaikutuksen laatu. Mitä se tarkoittaa puhuttaessa terapiasta? Hyvä vuorovaikutus tuntuu siltä, että sinun on helppo olla terapiatapaamisessa omana itsenäsi, että tulet kuulluksi ja nähdyksi. Terapeutin aitous, empatia ja pyrkimys ymmärrykseen ilman ylimääräistä tulkintaa rakentaa vuorovaikutuksen perustan. Tutkimusten mukaan terapian vaikuttavin työkalu onkin asiakkaan ja terapeutin välinen vuorovaikutus. Terapeutti rakentaa turvallisen henkisen tilan, jossa asiakkaalla on lupa olla oma itsensä, oppia, tuntea ja kasvaa. Tärkeää on tietenkin myös terapeutin laadukas koulutus, empatiakyky, ymmärrys eettisestä vastuusta ja jatkuva työnohjaus.  

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian se "ratkaisukeskeinen" tarkoittaa, että suuntaamme huomion kohti tulevaisuutta ja etsimme yhdessä voimavarojasi joilla edetä kohti ratkaisuja. Se tarkoittaa, että muuttuakseen ja parantaakseen tilannettaan ihmisen ei tarvitse tuntea läpikotaisin onglmiensa perimmäisiä syitä. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarasuuntautunutta, positiiviseen psykologiaan pohjautuvaa terapiaa, jonka mukaan ihmisellä on itsellään muutoksen avaimet.

 

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian "lyhyt" puolestaan tarkoittaa sitä, että ratkaisukeskeisillä menetelmillä terapian tarve on usein maksimissaan vuosi, ja usein muutamakin tapaaminen helpottaa oloa ja avaa mahdollisia näkymiä tulevaan. Jos sinulla kuitenkin on mielenterveysdiagnoosi ja hoitosuhde lääkäriin, voi olla että psykoterapia sopii sinulle paremmin. Ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta ei valitettavasti saa Kela-korvausta.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia voi auttaa monenlaisissa ongelmissa, ja sen puitteissa olenkin auttanut asiakkaita mm. masennuksen, ahdistuneisuushäiriön, työuupumuksen, parisuhdeongelmien, eron, omakuvan häiriöiden ja elämäntapamuutosten suhteen.

Moni vierastaa ja jopa vähän pelkää terapiaa, joskus huonojen kokemusten, joskus ihan ennakkoluulojen takia. Suosittelenkin sopimaan testikerran useamman terapeutin kanssa. Terapeutti ei ole auktoriteetti, vaan asiakas on itse oman elämänsä paras asiantuntija. Terapeutin rooli on toimia turvallisena vieressäkulkijana, puolueettomana keskustelukumppanina ja kannustajana kohti parempaa, omannäköistä elämää.

 

Elämän ongelmien keskellä painiskelevalle voi muutos kohti parempaa kuulostaa utopistiselta. Lyhytterapia ei lupaakaan mitään pikavoittoja. Omien negatiivisten ja jumiutuneiden ajattelupolkujen muokkaaminen joustavammaksi ja muutosta tukeviksi onkin usein työlästä. Oman elämän olosuhteiden muokkaaminen ja mahdollisuuksien huomaaminen on kuitenkin helpompaa, kun oma ajattelusi ja asenteesi tukee sitä. Joudut aina loppujen lopuksi itse  "tekemään työtä", jotta terapeuttinen muutos kohti itsesi näköistä elämää tapahtuisi. Terapeuttina autan sinua siinä. Muutosta tapahtuu jatkuvasti, ja yksi muutosta tukeva teko onkin se, että luet tätä tekstiä – olet ottanut jo ensimmäisen askeleen.

Millainen terapeutti sopii sinulle? Terapeutin ja asiakkaan välinen vuorovaikutus on tärkein terapian onnistumisen indikaatio. Mistä sitten voi tietää, toimiiko sinun ja terapeutin välinen vuorovaikutus? Sen tietää vasta ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen. Jos haluat jatkaa kokeilukerran jälkeen, suosittelen kolmen kerran pakettia.

Imagin terapiapalvelun hinnat (sis. alv):

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia:

Ensimmäinen kerta 60 min 80 € 

Seuraavat kerrat:

3 x 45 min 250 €

Ratkaisukeskeinen taideterapia (yksilöterapia):

Ensimmäinen kerta: 90 min 120 €

Seuraavat kerrat:

3 x 75 min 350 €

.

Räätälöidyt työpajat isommille ryhmille ja työyhteisöille, kysy hintaa.

Otan vastaan asiakkaita Fredrikinkadulla Helsingissä.  

Korona-aikaan suosittelen etävastaanottoa.

 

"Jo muutamasta terapiakerrasta koen olleen itselleni iso hyöty. Monilla on haasteita löytää se ydinongelma omassa elämässään, ei tunnu hyvältä, ei suju mutta silti ei oikein ymmärrä miksi. Juuri sellaiseen koen tällaisesta olevan hyötyä, kun on valmis itse pohtimaan ja tekemään jonkun pienellä jeesillä."

"Sain terapiasta apua ja konkreettisia vinkkejä oman ajattelun muuttamiseen. Sain pieniä tehtäviä, tarpeeksi pieniä jotta sain tehtyä ne. Joskus vain pohdintaa omista käytösmalleista tai ajatuksista. Pienet askeleet helpottivat suurempienkin ottamista."

"Tuli heti lämmin olo Marikasta mikä on äärimmäisen tärkeää. Aina tuntui, ettei ollut kiire. Sain purkaa mutta keskustelua johdateltiin kuitenkin."

 

"Marika osasi kohdata minut oikein."

"Marika oli helposti lähestyttävä, hyväksyvä ja aito."

 

"Tuntui, että sain sekä purkaa ajatuksia että tunteita mutta niihin ei jääty vellomaan vaan terapeutti johdatti sopivasti keskustelua eteenpäin ja mitä voisi tehdä."

marika_pitk_edited_edited_edited.jpg

Marika Tynnilä

Imagi Oy.n perustaja 

suunnittelija (TaM, Aalto yliopisto)

ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

ryhmätaideterapeutti (Aalto Pro)

marika(at)imagi.fi

040 557 5850

Imagi Oy 3174951-6

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram