top of page

Imagin
valmennus- ja terapiapalvelut

Imagi tarjoaa ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa, valmennuksellista keskustelua / coachausta ja taideterapiaa. Imagin emäntä Marika Tynnilä toimii myös ratkaisukeskeisenä lyhytterapeuttina Auntie Työhyvinvointipalvelussa

 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on luottamuksellista, voimavaralähtöistä keskusteluterapiaa ja valmennusta, jonka avulla voi tutkia omia ajatuksia ja asenteita, oppia käsittelemään elämään kuuluvia vastoinkäymisiä ja löytämään omia vahvuuksia. Ratkaisukeskeinen työskentely tarjoaa uusia näkökulmia ja avaa uusia ajattelun väyliä kohti omannäköistä elämää. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia auttaa pois negatiivisten ajatusten kierteestä ja suuntaa huomiosi tulevaisuuteen, mahdollisuuksiin ja voimavaroihin. Se auttaa myös lisäämään itsetuntoa ja itsetuntemusta. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ja valmennus toimii tutkitusti elämäntapamuutosten tukena ja uuteen elämäntilanteeseen sopeutumisessa. Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan voidaan yhdistää myös matalan kynnyksen rentoa ja hauskaa taidetyöskentelyä asiakkaan toiveen mukaan.

 

Ihmissuhdetyön laatua määrittää aina
vuorovaikutuksen laatu.
 

Vuorovaikutuksen laatu ihmissuhdetyön laadun mittana? Mitä se tarkoittaa puhuttaessa terapiasta tai valmennuksellisista keskusteluista eli coachauksesta? Hyvä vuorovaikutus tuntuu siltä, että sinun on helppo olla tapaamisessa omana itsenäsi, että tulet kuulluksi ja nähdyksi. Terapeutin/valmentajan aitous, empatia ja pyrkimys ymmärrykseen ilman ylimääräistä tulkintaa rakentaa vuorovaikutuksen perustan. Tutkimusten mukaan terapian vaikuttavin työkalu onkin asiakkaan ja terapeutin välinen vuorovaikutus. Terapeutti rakentaa turvallisen henkisen tilan, jossa asiakkaalla on lupa olla oma itsensä, oppia, tuntea ja kasvaa. Tärkeää on tietenkin myös terapeutin laadukas koulutus, ymmärrys eettisestä vastuusta ja jatkuva työnohjaus.  

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian se "ratkaisukeskeinen" tarkoittaa, että suuntaamme huomion kohti tulevaisuutta ja etsimme yhdessä voimavarojasi joilla edetä kohti ratkaisuja. Se tarkoittaa, että muuttuakseen ja parantaakseen tilannettaan ihmisen ei tarvitse tuntea läpikotaisin onglmiensa perimmäisiä syitä. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarasuuntautunutta, positiiviseen psykologiaan pohjautuvaa terapiaa, jonka mukaan ihmisellä on itsellään muutoksen avaimet.

 

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian "lyhyt" puolestaan tarkoittaa sitä, että ratkaisukeskeisillä menetelmillä terapian tarve on usein maksimissaan vuosi, ja usein muutamakin tapaaminen helpottaa oloa ja avaa mahdollisia näkymiä tulevaan. Jos sinulla kuitenkin on mielenterveysdiagnoosi ja hoitosuhde lääkäriin, voi olla että psykoterapia sopii sinulle paremmin. Ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta ei valitettavasti saa Kela-korvausta.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia voi auttaa monenlaisissa ongelmissa, ja sen puitteissa olenkin auttanut asiakkaita mm. masennuksen, ahdistuneisuushäiriön, työuupumuksen, parisuhdeongelmien, eron, omakuvan häiriöiden ja elämäntapamuutosten suhteen.

Terapeutti ei ole auktoriteetti, vaan asiakas on itse oman elämänsä paras asiantuntija.

Moni vierastaa ja jopa vähän pelkää terapiaa, joskus huonojen kokemusten, joskus ihan ennakkoluulojen takia. Suosittelenkin sopimaan testikerran useamman terapeutin kanssa. Terapeutti ei ole auktoriteetti, vaan asiakas on itse oman elämänsä paras asiantuntija. Terapeutin rooli on toimia turvallisena vieressäkulkijana, puolueettomana keskustelukumppanina ja kannustajana kohti parempaa, omannäköistä elämää.

 

Elämän ongelmien keskellä painiskelevalle voi muutos kohti parempaa kuulostaa utopistiselta. Lyhytterapia ei lupaakaan mitään pikavoittoja. Omien negatiivisten ja jumiutuneiden ajattelupolkujen muokkaaminen joustavammaksi ja muutosta tukeviksi onkin usein työlästä. Oman elämän olosuhteiden muokkaaminen ja mahdollisuuksien huomaaminen on kuitenkin helpompaa, kun oma ajattelusi ja asenteesi tukee sitä. Joudut aina loppujen lopuksi itse  "tekemään työtä", jotta terapeuttinen muutos kohti itsesi näköistä elämää tapahtuisi. Terapeuttina autan sinua siinä. Muutosta tapahtuu jatkuvasti, ja yksi muutosta tukeva teko onkin se, että luet tätä tekstiä – olet ottanut jo ensimmäisen askeleen.

Millainen terapeutti sopii juuri sinulle?

Terapeutin ja asiakkaan välinen vuorovaikutus on tärkein terapian onnistumisen indikaatio. Mistä sitten voi tietää, toimiiko sinun ja terapeutin välinen vuorovaikutus? Sen tietää vasta ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen. Jos haluat jatkaa kokeilukerran jälkeen, suosittelen kolmen kerran pakettia.

Imagin palveluiden hinnat (sis. alv):

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia / coaching:

Ensimmäinen kerta 60 min 100 € 

Seuraavat kerrat:

3 x 60 min 280 €

Ratkaisukeskeinen taideterapia (yksilöterapia):

Ensimmäinen kerta: 90 min 150 €

Seuraavat kerrat:

3 x 90 min 400 €

.

Räätälöidyt työpajat isommille ryhmille ja työyhteisöille, kysy hintaa.

Otan vastaan asiakkaita Fredrikinkadulla Helsingissä
ja myös etävastaanottona (ei taideterapia).  

Hinnat
Internetresoluutio-2.jpg

"Marika on huippu: jokaisen käynnin aikana sekä viiden viikon aika yhteensä ehti syntyä syvä ja luottamuksellinen yhteys. Taapamisissa oli läsnä myös hyvä annos huumoria: vaikka keskustelimme vaikeista asioista, oli tunnelma ja oloni aina valoisa ja kevyt."

"Marika oli empaattinen, kuunteleva ja ratkaisukeskeinen ammattilainen, jonka kanssa keskustelu oli todella silmiä avaavaa ja hedelmällistä. Koen saaneeni häneltä paljon apua ja työkaluja tulevaisuutta varten."

"Marikan ote oli henkilökohtainen,
rento, tsemppaava, tavoitteellinen."

"Selvästi ammattilainen hommissa, jonka kanssa oli mukava jutella, pähkäillä omia ajatuksia ja arvoja."

"Ystävällinen, tasapainoinen, ammattitaitoinen ja arvostava ilmapiiri"

"Erittäin osaava ammattilainen."

bottom of page